Τι μπορούμε να βάλουμε στο πιθάρι:

  1. φρούτα, λαχανικά, αγριόχορτα, γκαζόν και άλλα φυτά του κήπου μας σε μικρά κομμάτια 
  2. φλούδες και υπολείμματα από διάφορα φρούτα, κρεμμύδια, πατάτες καρότα, κάστανα κ.ά.
  3. πριονίδια, ξερόχορτα κ.α.
  4. υπολείμματα από καφέ και τσάι
  5. τσόφλια αυγών και υπολείμματα ωμών φαγητών
  6. στάχτη από το τζάκι μας
ΠΡΟΣΟΧΗ!
Για τη σωστή λειτουργία της κομποστοποίησης, ΜΗ ρίχνετε στο πιθάρι:
  1. μαγειρεμένα φαγητά ή γλυκά
  2. λίπη και έλαια
  3. ζωικά υπολείμματα (τυροκομικά, κρέας, κόκαλα) 
  4. αλάτι
  5. πλαστικά, γυαλιά, χρώματα, μέταλλα, οτιδήποτε μη οργανικό 
  6. όξινα ή εσπεριδοειδή (ποστοκάλια, λεμόνια κτλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου